2008. július 4.

WorldWalk - Földkörüli gyalogtúra a békességért

WorldWalk. Pár nap múlva lesz egy éve, hogy elindult Ferenc és István a világ körül. A hatezredik kilométeren túl most levelet írtak, idézem.

WorldWalk az ittvoltam.hu-n

Tisztelt Címzett!

A nevem Ivanics Ferenc, öcsémmel, Istvánnal 2007 júliusában elindultunk, hogy körbegyalogoljuk a Földet. Belekezdtünk egy kalandba, egy vállalkozásba, melynek üzenete a békesség és barátság.

Keresztülgyalogoltunk Magyarországon, Ausztrián, Németországon, Franciaországon és Spanyolországon. Én úgy tudom, hogy Európában egyedülállóak vagyunk, és az egész világban ritkaságnak számítanak a Földet körbegyalogló emberek. Itt, ahol most vagyunk, messze az otthontól, ahol az emberek alig tudnak a magyarokról, a magyarságot képviseljük.

Jelenleg itt vagyunk Közép-Marokkóban, a Szahara kapujában. A blogunkon kalandjaink követhetők; akik követik, láthatják, hogy a szerénynél is alacsonyabb nívón küzdjük magunkat előre. Hotelben nem szállunk meg, étteremben nem eszünk, aprócska sátrainkban éjszakázunk a vadonban, és a lehető legolcsóbb helyi étkeken élünk.

Vállalkozásunk már a kezdetek kezdetén nehezen talált támogatókra. Annak ellenére, hogy túrázós múltunknak köszönhetően jó referenciákkal rendelkeztünk, kevesen hittek abban, hogy 40 000 kilométert le tudunk gyalogolni. Ismerve képességeinket és elszántságunkat, a gyenge támogatások ellenére elindultunk. Bíztunk abban, hogy majd ahogy fogynak az ezer kilométerek, a támogatás valószínűsége úgy növekszik.


A tovább után folytatódik.

6000 kilométer van már mögöttünk, Marokkó utolsó városáig leküzdjük magunkat, ám onnantól jelenleg számunkra nincs tovább. Hiába a sokszor harcias kitartás, a hit és az elszántság, külső segítség nélkül bukásra vagyunk ítélve. Nagyon nagy távot tettünk meg, sok kemény próbán vagyunk túl. Nem akarjuk elhinni, hogy egyszer csak fel kell adnunk, nem hisszük, mert tudjuk, ha a megfelelő ember vagy cég mellénk áll, a grandiózus vállalkozást siker koronázhatja.

Az egyik este, apró sátrainkban, a félsivatag közepén, öcsémmel arról beszélgettünk, hogy mi lenne a mi igényünk, milyen támogatásról álmodunk? A végkonklúzió ez lett: ha lenne mindennap, fejenként öt euró, azaz kettőnkre havi háromszáz euró, a túrát véghez lehetne vinni, ugyanis a legkényesebb pont, az étkezés, meg lenne oldva. Úgy érezzük, ez egy reális és szerény álom.

Ez a körlevél is sok-sok reménnyel és bizalommal íródott, reménykedve, hogy a megoldás az Ön kezében van, bízva abban, hogy még van jövőnk.

Amire Kedves Olvasóm kérlek; ha még nem láttad, nézd meg a blogunkat, ismerj meg minket (az archívumban az egész eddigi kaland benne van).

Támogatót keresünk, ha van lehetőséged, kapcsolatod vagy ötleted, kérlek, segíts.

Ha vállalkozásunk szimpatikus, ha lélekben velünk vagy, kérlek, küldd ezt a levelet tovább minél több ismerősnek, barátnak.

Köszönjük a figyelmet. Tarts velünk!

Üdvözlettel, a gyalogló testvérek;

Ivanics Ferenc és Ivanics István




WWW.WORLDWALK.BLOGOL.HU
worldwalk@freemail.hu


Tovább (WorldWalk - Földkörüli gyalogtúra a békességért) >