2009. június 4.

[film] BIDEAK: Megérkezett

Éppen egy éve érkeztem vissza a Caminóról. Bár bő fél éve nálam van a nyersanyag, most készült el a rövidfilm, nem véletlenül. Egy-két hete azt mondtam magamban, hogy az "évfordulóra" kész kell lennie, és én betartom a határidőket, még ha napi tíz órákat égetem a szemem a vágással, akkor is. Hát, kész lett. Nem mondom, hogy tökéletes, ennyire tellett, mennyi is?, négy-öt nap alatt? Nem tudom megmondani pontosan.

Avisynth-tel vágtam, úgyis azzal pakoltam a mozgásszűrőket a képsorokra, azzal készültek a feliratok is. Viccesen néz ki: a forrás két GB avi, mellé egy néhány kilobyte-os szövegfájl, a végeredmény pedig ez a 100 kB körüli avi fájl. Amit feltöltöttem a vimeóra is, hogy megnézhessétek, beágyazhassam ide is. (Apró megjegyzés: a vimeo csinos, de megdöbbentően bizonytalanul működik.)

BIDEAK: pandoukht északi útja a Vimeón.
Néhány érdekes kép kimaradt, vagy mert a minőségük értékelhetetlen lett, vagy mert túlterhelték volna a képsort, de nem kellett sokat sakkoznom, komolyan, éppen olyan hosszú lett a film, mint a zene (Susumu Yokota - vagyis Jokota Szuszumu - The Boy and the Tree című lemezéről, érdemes fülessel hallgatni, nagyon komplex). Nem kellett utólag kivennem, betennem semmit. Aki nem olvasta a korábbi posztokat azt váratlanul érheti, hogy egyik-másik képsor kicsit mocorog, de az eredeti ugrándozásához képest ez semmi.

A képek gyakorlatilag időrendben követik egymást, alig néhány jelenet vándorolt, de azok sem sokat. Ennek is örülök. Aki ott járt, jöhet velem az úton...


Tovább ([film] BIDEAK: Megérkezett) >