2008. szeptember 9.

[film] Hurrá, hurrá! Kezdődik!

Egyik szemem sír, a másik meg nevet. Ma este sem fogok műfordítani, ez már biztos. Ugyanis meghozták a super8-as filmem, amit az úton készítettem (Szilas Szilárd hívta, Kamerda Károly szkennelte, nagy köszönet érte). Szóval nevet az egyik szemem, mert szép lett az anyag, bár a 13-14 percből végül nyolc percnyi az értékelhető matéria (várjunk csak, a kamera 18 fps-es, akkor van az 11-12 perc is). (Pontosabban ennyi a szkennelt, ebből értékelhető, hát, kevesebb...) Pár emlékezetes kép ugyan hiányzik (például, amit a bilbaói katedrális tornyáról csináltam), de a legfontosabb jelenetek megvannak. Egy négy perces rövidfilmet talán össze tudok belőle vágni.
Amiért sír a másik: kiderült, hogy a vaterán három és félezerért vásárolt kamera mechanikája egy kicsit öregecske volt, ugrabugrálnak a képek rendesen. Azért megpróbálom majd valami szűrővel, vagy akár kézimunkával kiegyengetni. Meg a Belokyról és Falkról készült képsor kicsit sötét lett. De megoldom. Szóval, már csak 50-60-at kell aludni, és kész is a rövidfilm. :) Gondolom, már mindenki nagyon várja. Addig idemásolom a kedvenc képeimet.
Másféltucat filmkocka a tovább után.


Utólag jutott eszembe, elfelejtettem 4:3 képarányúra torzítani a képeket a Picasán. De most már így maradnak...

Képkockák @ Picasa - (PicLens)

7 komment:

Névtelen írta...

Üdvözlet!

A képek alapján remek filmnek ígérkezik! Minden elismerésem az összes alkotónak. Én most készülök beleugrani a szuper 8-azás világába, remélem nem fogom megbánni.

JosephPorta

Rózsa írta...

Kedves Pandoukht!
118 alvás után...
...hány percünk van?!
:)

pandoukht írta...

Kevés, nagyon kevés. :) De ma több lesz... Becsszó.

Rózsa írta...

Vetíííííííííít!
:)

Rózsa írta...

Becses szava...
:)

Rózsa írta...

Hogy állunk, Vágó úr? Vágom, hogy nincs szabadka perce sem, nadeakkoris! :)

María Camino írta...

Que pena no entenderte. Pero como me ha gustado dar contigo :)