2008. április 9.

Elkezdem

Akkor hát, IMR... Ez egy blog lesz, az északi útról. Camiño, camino, Szent Jakab-zarándoklat, kinek hogy tetszik. Az északi úton (a térképen a zöld) a zarándokok öt százaléka jár, egész más a hangulata – mondják – mint a francia útnak, amiről sokan azt hiszik, hogy az egyetlen. Nekem ez lesz az első, de tegnap megszületett a második terve is: Leónból indulva Oviedón keresztül az északi, tengerparti úton. Hurrá.

Forrás: Cartografía GCAR - 1998

Sokmindenről fogok írni, a blog néha személyes lesz, és gyaníthatóan unalmas, néha csapongó, lesz hasznos is, és haszontalan. Az elején, az indulás előtt szakaszban több lesz a technológiai, technikai érdekesség, a fogyasztói társadalom nyomait magán viselő beszámoló. Aztán várhatóan dominálni fognak az útleírások meg az elmélkedés. Amiben a naplóm több lesz, mint az – általam olvasott – eddigi blogok: minden szakaszt próbálok dokumentálni, nagyon részletesen, GPS-szel is.

Két hét múlva indulok, addig még sokat fog változni a blog, kiegészül, finoman átalakul, talán valami design-t is kap. Meglátjuk mire lesz időm.

1 komment:

pandoukht írta...

Első nekifutásra megvan a design és a layout. Most egy darabig nem piszkálom. Nincs benne szép naplementés kép, kicsit kocka, de ezt találtam. Ami jobban tetszett, az még nem elérhető.

Ezzel pedig tesztelem a komment-feliratkozást is, gyorsan.